Bloggen

Aftenen, der ændrede mig (part 4 – på den anden side)

At komme videre efter et traume og finde troen på sig selv igen kan være meget svært. Som tidligere skrevet, så er det en proces, som man bliver nødt til at tage dag for dag.Det der skete for mig, skete da jeg var meget ung og i de år, hvor man udvikler sig allermest og ikke helt forstår, hvem man er endnu, eller hvad ens værdier er.

I mange år dyrkede jeg dårlige bekendtskaber og fyldte mit liv med mennesker, der ikke var gode for mig. Når man er ung, kan man ikke altid se dette, og specielt ikke, hvis man har dårligt selvværd. Dem jeg så som mine bedste veninder, svigtede mig gang på gang, og jeg valgte at indgå seksuelle relationer, der var grænseoverskridende og usunde. Det er selvfølgelig helt okay at eksperimentere, men jeg ser tilbage ville jeg ønske, at jeg havde værnet mere om mig selv, for når jeg havde sex, var det ofte uden jeg havde lyst, men mere fordi, at det gjorde man bare, hvis man var noget.
Med årene blev jeg bedre til at gennemskue, hvem mine rigtige venner var. Og når man fylder sit liv med mennesker der vil en det bedste, så vokser man. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din(e) relation(er) er gode for dig, så kan du spørge dig selv; “hvordan har jeg det med mig selv, når jeg er sammen med personen?”. For gode venner får automatisk en til at føle sig den bedste version af sig selv. Dårlige relationer vil på den anden side få dig til at føle dig mindre værd, end du er. 

Når du så finder ud af, hvem din(e) dårlig(e) relation(er) er, så kan du begynde at arbejde dig hen mod at distancere dig selv fra dem. 

Når det kommer til sex og kærlighed, så oplevede jeg først en sund kærlighedsrelation, da jeg var gået ud af gymnasiet. Her mødte jeg min første kæreste, og her gik det op for mig, hvor stor forskel der var på at være sammen med en fyr, der ikke holdt af mig, og en der gjorde. I den tid vi var sammen, voksede jeg meget.  Når det går op for dig, at du fortjener det bedste, så tiltrækker du det også. Det er i hvert fald min erfaring. Siden har jeg haft andre søde og ordentlige kærester. De findes derude !! 🙂

I dag er jeg 21 år gammel. Episoden der ændrede meget i mig skete for 8 år siden denne sommer. Har jeg sluppet det helt? Nej, det tror jeg ikke, at jeg har. Det gør man nok aldrig. Jeg kan sommetider huske tilbage på det og stadig blive vred. Vred over, at jeg ikke gik videre med det eller sagde kraftigere fra. Vred på min familie for den måde de håndterede det på. Heldigvis har min mor nu undskyldt et utal af gange, og ved nu, hvor forkert hendes reaktion var.
Sommetider føles det som om, at drengene aldrig fik en straf. Men det tror jeg, at gjorde de. Deres straf er at have det på samvittigheden. Og når alt er sagt, så var de også meget unge dengang. Vi var jo alle børn. Så mon ikke de også er blevet klogere. 

Desuden så tror jeg, at jeg gjorde, hvad jeg kunne dengang. Jeg fokuserede på at overleve og komme igennem det, som dengang føltes som verdens undergang i en 14 årig piges hoved. Jeg tilgiver også mig selv for ikke at have overskuddet dengang til at gå videre med det. For jeg kæmpede så godt, som jeg kunne hver dag. Det samme gjorde du, hvis du har prøvet noget lignende; måske du står midt i det og det hele føles håbløst? Men selvom man ikke tror det, så går tiden altså alligevel og den læger alle sår. Jeg vil gerne understrege;
det er ikke din skyld; du har intet at skamme dig over; vi er mange der har prøvet det samme, og vi er på din side.

Søg hjælp igennem din skolelærer eller ved kommunen, tal med venner og familie og/eller psykologer, elsk dig selv og sig fra overfor usunde relationer, der får dig til at føle dig mindre værd. Så går det hele, det lover jeg❤️

Relaterede artikler

Forlist venskab

Mon de var trætte af at høre, hvordan jeg har det? Fylder min sygdom for meget? Hvis jeg ikke har fået plads i deres planer i så lang tid, hvorfor så tage initiativ til noget, hvor jeg frygter, det fra deres side, kun bliver halvhjertet?

Mine forældre er skilt

Mine forældre har været skilt, siden jeg var 6 år gammel. Jeg har ikke rigtig nogle minder fra dengang, mine forældre var sammen. Det at mine forældre blev skilt, da jeg var i en så ung alder, har nok været med til at forme mig, som den jeg er i dag. Både på en god og dårlig måde. Alle skilsmissehistorier er forskellige, men her er nogle gode råd, som du måske kan bruge, hvis dine forældre er skilt.

Skal jeg blive i denne relation?

På et eller andet tidspunkt i dit liv har nu nok haft en relation, der ikke var god for dig. Det ved jeg i hvert fald, jeg har. Selvom det kan være svært faktisk at sige til sig selv, at man fortjener bedre, og endnu sværere rent faktisk at gøre noget ved det. Er det utroligt vigtigt at kæmpe for dig selv og din tid.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.