fbpx

Bloggen

Overordnet vil det at være særlig sensitiv sige, at man reagerer mere følsomt på både gode og dårlige oplevelser. Man kan derfor hurtigt føle sig overvældet af indtryk, og på den måde ”miste balancen” eller blive ”overstimuleret” i en given situation.

Der findes dog mange forskellige måder at være særlig sensitiv på, og endnu flere måder at reagere på. Hos mig ses det typisk ved, at jeg fortaber mig længe inde i mit hoved i lange tanker og refleksioner. Desuden suger jeg andres følelser og stemninger til mig, så snart jeg træder ind i et rum, og kan hurtigt blive meget overvældet og tappet for overskud. Det kræver nemlig meget energi og kan nogle gange føles enormt udmattende, hvis jeg ikke husker at koble af.

Jeg vil derfor prøve at give nogle strategier til, hvordan man kan håndtere sin sensitivitet.

Kende sin grænse

Først og fremmest er det vigtigt at kende sine grænser og ikke booke sig selv for meget. Især i perioder, hvor jeg har meget overskud, kommer jeg ofte til at lave en hel masse aftaler frem i tiden. Pludselig står jeg med så mange planer, som jeg simpelthen ikke har overskud til, og bliver nødt til at aflyse med dårlig samvittighed. Derfor er det vigtigt at kende sin grænse, og vide hvor meget man kan planlægge, så man stadig kan være i det og føle sig godt tilpas.

Prioritere sig selv

Det er også vigtigt at huske, at det er helt i orden at trække sig tilbage. Være hjemme og se film, læse en bog, være i naturen eller hvad der ellers giver dig ro og energi. Det er væsentligt at lade op, især når man, som jeg, bruger meget energi i selskab med andre mennesker. Det betyder derfor meget for mig at være hjemme og huske at prioritere mig selv.

Mærke efter

Til slut er det også vigtigt at huske, at man ikke præsterer dårligt ved et socialt arrangement, blot fordi man har behov for at gå tidligt hjem eller ikke både er med til  og den efterfølgende bytur. Det bliver aldrig godt, hvis man presser sig selv igennem, bare fordi man er bange for at virke ”kedelig”, hvis man i virkeligheden kan mærke, at man har fået nok.

Alt i alt skal man prioritere sig selv og sine behov. Du skal forsøge at mærke efter, så du får det godt inde i dig selv.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly