Bloggen

4 gode bøger du bør læse

Samfundet er sat på pause, og det giver mange mere tid til at fordybe sig og lave ting, som man normalt ikke har så meget tid til. Derfor vil jeg her anbefale nogle gode bøger, man kan kaste sig over for at få en pause fra alt coronasnakken og ikke mindst de sociale medier.


Alt hvad jeg ved om kærlighed af Dolly Alderton

Denne bog læste jeg sidste sommer, og jeg var grebet af fra side ét. I bogen fortæller Dolly Alderton på en sjov og humoristisk måde om kærlighed, forelskelse, fester, karriere og ikke mindst vigtigheden i venskaber. Hun beskriver anekdoter og erfaringer, som tager afsæt i hendes barndom og helt frem til hun fylder 30 år. Bogen er meget ærlig, og man kan nikke genkendende til mange af de ting, som hun beskriver. Samtidig er bogen krydret med opskrifter, invitationer og sange fra hendes liv.


Dødevaskeren af Sara Omar

”Dødevaskeren” er en voldsom roman om et udsat pigeliv i Mellemøstens islamiske trossamfund, men om ikke andet er det en vigtig fortælling og en særdeles velskrevet og spændende bog. Bogen handler om pigen Fremsk, som vokser op i et krigs- og voldsfyldt Kurdistan. Hun bliver sat i pleje hos sin mormor og morfar, der forsøger at beskytte hende imod det kvindeundertrykkende samfund, som hun desværre er født ind i. Denne bog er baseret på virkelige hændelser, og det er en klar anbefaling, hvis man er interesseret i disse historier, men det er vigtigt at vide, at bogen er barsk og på mange måder utrolig tragisk.


Til min søster af Dy Plambeck

Senest har jeg læst ”Til min søster” af danske Dy Plambeck, som har modtaget Politikkens Litteraturpris. Bogen handler om søstrene Andrea og Aya, hvor sidstnævnte lige er blevet mor til pigen Nola. De er vokset op blandt stoffer, vold og alkohol på den ene side og litteratur og bøger på den anden side. Søstrene drager afsted på tur til Sverige, hvor de genfinder deres ellers tabte fortrolighed. I denne bog er der mange flashbacks til søstrenes barndom, som giver et godt indblik i, hvorfor de er blevet til dem, de er. Det er en smuk og god fortælling om moderskab, søsterskab og vildskab, og samtidig handler den om begær og om at blive set og hørt.


Harry Potter-bøgerne af J.K Rowling

Mange har formentlig læst disse fantasybøger allerede eller som minimum set filmene. Jeg vil dog varmt anbefale disse bøger, hvis man aldrig har læst dem, og hvis man har, kan de snildt læses igen! Jeg tror ikke, at jeg behøver forklare så meget om handlingen her … Bøgerne er skrevet i et fangende sprog, der beskriver det fortryllende og magiske univers så godt, at man næsten føler, man selv er der. Man kan leve sig meget ind i verdenen og helt glemme coronasituationen for en stund.

Tip: Da Harry Potter-bøgerne er nogle tykke og lange bøger, kan de også varmt anbefales på lydbog.

Relaterede artikler

Ordblind dansklærer (del 2)

Når folk hører, at jeg læser dansk, så har de altid en opgave til mig: jeg kan da så lige læse korrektur på deres jobansøgning, indlæg eller opgave, men Nej det kan jeg ikke! men burde jeg ikke kunne det? Den tvivl, det spørgsmål får al tvivlen til at rumstere i maven, er mit projekt, min drøm dømt til at fejle?

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.