Bloggen

3 gode råd når kærligheden svigter

Hvad gør man ved kærlighed? Hvad hvis den ikke er gengældt? Hvad hvis kærligheden forsvinder? Hvis den bliver taget fra én? Eller hvis ens elskede finder en anden? Endt kærlighed rummer uendelig mange spørgsmål, og den kan føles så abstrakt, at det kan være svært at sætte ord på sine tanker.

At føle hjertesorger eller kærestesorger er nok den sværeste og mest ensomme følelse, som jeg har haft. De mest simple ting føles umuligt, og alt kan virke ligegyldigt, hvis ikke man kan få ham eller hende tilbage.

Heldigvis ved jeg også, at det ikke varer ved. Man bliver ikke ved med at have det skidt. Inden længe vågner man uden, at han eller hun er det første, man tænker på, og så er man allerede rigtig langt.

Herunder vil jeg dele de råd, som hjalp mig med at komme igennem den første svære tid efter mit break-up.

1. At lytte til sine følelser

For mig var det vigtigt at huske, at alle former for følelser er okay. Det er okay at være ked af det. Det er okay at græde i timevis. Jeg oplevede selv, at gråd kan være virkelig forløsende, og at jeg altid fik det bedre bagefter. Det er også okay at være sur, vred og frustreret over situationen. For mig endte det hele meget brat, som var til stor frustration for mig. Det er tilmed okay at være glad, og man skal ikke have dårlig samvittighed over at kunne føle glæde i de svære perioder. Alle følelser er okay, du skal bare give dig selv lov til at være i dem og lytte til dine egne behov.

2. Grib ud!

Noget andet, der hjalp for mig, var at tale med andre om, hvordan jeg havde det. Det kunne være et familiemedlem, en god ven eller en helt tredje. Jeg oplevede, at det virkelig hjalp at få sagt mine følelser højt, og snakke med en anden om dem, samtidig med at det faktisk styrkede vores relation. Det var rart at få en andens syn på min situation og måske endda råd til, hvordan han eller hun selv var kommet igennem kærestesorger. For mig var det vigtigt at huske ikke at se mig selv som en belastning for andre, men at mine følelser godt måtte tage plads i mine relationer.

3. Vær din egen bedste ven

Det er nu, at du skal være ekstra god ved dig selv. Det gjorde jeg ved enten at se en god film, gå en tur eller være kreativ, men det kan være mange ting, som gør dig glad og kan være med at til at give en lille pause fra sorgen og de mange følelser. Noget, jeg selv har benyttet mig af for at få tankerne væk fra sorgen, har været at skrive alle mine følelser og tanker ned. Skriveprocessen hjalp mig med at få styr på det kaos, som mit hoved var fyldt med. Samtidig var skriveprocessen også en øvelse i at stoppe alle de negative tankemønstre, da jeg prøvede at fokusere på, at de skulle blive nede på papiret.

Jeg håber, indlægget kan være en lille hjælp. Min vigtigste erfaring er, at tiden heler alle sår, og indtil da hjælper det at fokusere på alt det, som gør dig glad.

Relaterede artikler

At føle sorg – del 2/2

Da et familiemedlem havde fået konstateret kræft, blev jeg ked af det. Det vækkede følelser og spørgsmål, som jeg ikke kendte til før. Jeg havde aldrig mistet nogen tæt på mig før (7-9-13) og var bange for, at nu var det nu. Det mest betryggende ved den sorg var dog, at jeg ikke var alene om den.

At miste

Jeg har for nyligt mistet min søde mormor, og jeg savner hende virkelig! Hun blev rigtig gammel, og til sidst kunne hendes krop ikke mere, så min sorg har været splittet. Splittet over at jeg på den ene side ikke ville miste hende, men på den anden side var det også fair, at hun fik fred.

Mine forældre er skilt

Mine forældre har været skilt, siden jeg var 6 år gammel. Jeg har ikke rigtig nogle minder fra dengang, mine forældre var sammen. Det at mine forældre blev skilt, da jeg var i en så ung alder, har nok været med til at forme mig, som den jeg er i dag. Både på en god og dårlig måde. Alle skilsmissehistorier er forskellige, men her er nogle gode råd, som du måske kan bruge, hvis dine forældre er skilt.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.